Nu este o slabiciune sa lesini, este curaj..

10:16



Ieri seara inainte sa ma pun in pat la somn, bantuit de ganduri si inecat in framantari mi-am amintit de momente in care am zis eu "Sunt slab". Am inceput prin a da un titlu la ceea ce gandeam, chiar daca orice scriitor care se respecta primadata scrie si apoi pune titlul. Se zice ca daca dai titlu la ceea ce vrei sa scrii, iti pui limite si iti este frica sa depasesti linia "rosie". Dar nu sunt aici sa zic acum de detalii in ceea ce priveste scrisul.   

    Totusi prin amintirile mele sunt momente in care pic jos brusc si nici nu stiu ca am picat. Imi amintesc cea mai recenta si mi se pare amuzanta acum. Eram in salon si fara sa imi amintesc acum motivul m-a trimis mama sa pun apa la fiert. M-am ridicat si am mers catre bucatarie. A fost o fractiune de secunda, dar imi amintesc ca m-am "trezit" zicand mamei sa ma lase ca sa pun apa la fiert si intrebat-o in cat de multa apa vrea. Ciudatul lucru era ca pe mama o lasasem in salon, dar la fractiune de secunda era deasupra capului meu si tragea de mine in bucatarie. Totusi m-am ridicat si am cautat ca sa pun apa la fiert. 
      Nu ma defineste acel moment in care de la prea mult stres, suparare sau prea multe in cap fac un "reboot". Ma defineste un singur lucru. Chiar daca sunt asa cum sunt si poate de la fiecare pas care il fac pot sa pic jos si sa ma opresc, sunt dispus sa fac un pas si inca un pas. Sunt dispus sa alerg si sa trag aer in piept. Nu ma opreste acest "blackout" sa ma urc la volan, sau sa ies pe drum, sau sa astept metroul pe peron.
       Este ceva sa stii ca ai limite insa este ceva sa nu te lasi definit de limitele tale. Inseamna curaj sa stii ca deschizi usa chiar daca poate dupa ea sta cineva cu un pistol gata sa te puna jos. Este curaj sa stii ca iesi in trafic cu masina stiind ca poate 2% din cei care circula cu masina conduc sub influenta alcoolului sau alt 5% se risca prea mult la volan. Este curaj sa urci in avion fara sa stii prin ce a trecut pilotul inainte de a urca in avion sau a te baza pe soferul de la autobus sa te duca pana la munca. Este curaj sa lesini si sa nu te lasi oprit de acest lucru, ba chiar sa mergi mai departe si nu doar pasind, din contra alergand.
     Nu te invit sa depasesti linii rosii sau sa incalci legi... te invit sa iti traiesti viata si sa faci pas cu pas impreuna cu mine fara sa te limitezi.  

You Might Also Like

2 Comentarii

  1. Nu cunosc povestea din spatele articolului, dar cred că ai avut de multă putere pentru a-l scrie. Să scrii despre muntele pe care trebuie să-l urci e mai mult decât curaj. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De multe ori trebuie sa urci muntele, nu sa stai la poalele lui si sa te minunezi cat de mare este.
      Multumesc.

      Ștergere

Followers

Facebook Page