Persoana cu o lectie de viata.

19:08


In spiritul acestor sarbatori, cu atata dragoste, bucurie, fericire si lumina aceasta stralucitoare pe fata tuturor imi amintesc de cateva momente din copilaria mea. Un moment in viata mea care m-a marcat pe viata. Un gest care nu avea nici o legatura cu aceasta sarbatoare insa natura acestui gest era unul real si sincer. 

sursa: google.com

Pentru inceput vreau sa zic clar ca nu prea sunt omul care judeca lumea dupa diferite stereotipe sau ideologii. Insa pentru o anumita masa de oameni am asa o stare ciudata si parca sunt mereu iritat de genul lor. In momentul de fata vorbesc de Musulmani si nu de toti doar de cei care sunt si traiesc sub impresia ca singura modalitate de a evangheliza lumea este sub forma de terrorism. Acest grup de oameni ma lasa rece si ma irita.
 <br>Dar precum pentru fiecare regula este si o exceptie asa si in cazul asta am gasit una. Si in urmatoarele clipe voi explica acel moment in care am ramas foarte surprins si intrun mod placut. Nu are de a face cu sarbatorile care le avem acum, insa voi ajunge si la acel moment unde voi face legatura cu aceasta intamplare. Precum stiti si voi, sau cel putin o parte din voi, musulmani au asa numitul post Ramadan/Ramazan. Ceea ce uni din voi nu stiti este ca in acel timp de post ei trebuie sa indeplineasca unele asa zise "misiuni" de credinta. Trebuie sa fie milostivi, sa faca o fapta buna si alte diferite caracteristice care ar trebui un crestin sa le faca zilnic fara ocazii speciale precum cele a musulmanilor.


Parca s-a intamplat ieri. Eram intrun autobuz cu mama si surorile mele. Eram prin Atena cam la varsta de 8-9 ani si mergeam spre centrul Atenei. Ceea ce mama nu stia pe vremea aceea era ca chiar daca suntem copii avem nevoie de bilete. Cel putin de la varsta de 5 ani in sus. Asa ca am intrat in bus si ne pornisem la drum. Insa nu departe de destinatie urca controlorul in autobuz si cand ajunge la mama vad ca mama este cumva iritata pentru ca deja primise amenda pentru mine si una din surorile mele. Degeaba ii explicase ca ea nu stia ca trebuia sa avem bilet. Si acum va rog sa marcati momentul. Intinde cineva mana, cu suma fixa de bani si il plateste pe controlor. Mama zice nu nu, lasati ca platesc eu. Ciudatul lucru era ca toata lumea din jur se uita ciudat la noi. Acel om care a intins mana era un Irakia sau Pakistanez, sincer sa fiu nu sunt sigur exact. Dar stiu un singur lucru. I-a explicat el mamei dupa ce a platit amenda ca este in timpul acelui post (ramadan/ramazan) si trebuie sa faca o fapta buna. Asa ca el alege sa ne plateasca amenda si sa ne scuteasca de ea. 
In momentul acela ma marturisesc ca nu intelegeam fapta lui. Dar astazi cu gandul la el, ma tot intreb.. Care dintre noi este pregatit sa plateasca suma biletului (0.50euro) ori 100 pentru 2 persoane?

Si acum nu intreb care este pregatit sa faca o asa fapta intr-o zi obisnuita. Intreb care este pregatit sa faca o fapta buna acum in zile de sarbatori. Sa mearga cu o sacosa de cumparaturi la cineva in nevoie. Sa cumpere o pereche de haine unuia care sta in mijlocul strazi sau sa faca schimb de pantofi cu unul al caruia ii sunt stricati? Care este dispus sa mearga intr-un orfilat si pentru o zi sa infieze un copil sa ii ofere o zi de sarbatoare frumoasa? Care ar merge la un azil de batrani si sa petreaca o zi cu un varstnic? 

Va indemn sa nu pierdeti timpul. Acestea va fi o amintire pe cinste. Invatati-va copii ce inseamna sa fii om si sa le dati o amintire de viata.
Eu pe a mea am primit-o mic si sincer parca in asa zile ma bantuie si parca ma indeamna sa fac un bine.


Sarbatori Fericite
si 
Un an nou Fericit.

You Might Also Like

0 Comentarii

Followers

Facebook Page