Cuvantul tau, o mie de cuvinte..!

13:06

Zilele trecute ma uitam la filmul "A Thousand Words" in care juca Eddie Murphy si am inceput sa caut motivul din care filmul este caracterizat Drama. Cuvantul Drama este cuvant de origine greceasca. Si cand am inceput sa invat la orele de Greaca ce inseamna acest cuvant si de unde provine chiar am ramas uimit, insa astazi nu vreau sa discutam despre asta.
Astazi vreau sa scriu despre acele o mie de cuvinte pe care le-a primit Eddie in rolul acelui act. El a zis asa: Pe cuvantul meu si cuvantul meu are putere. Si totusi a avut dreptate. El si-a dat cuvantul si in schimb a primit o mica pedeapsa, se va folosi de o mie de cuvinte.

Trebuiem sa intelegem ceva. Cuvantul nostru este important. Nu ne putem risca si a ne juca cu el. Sa il dam asa in stanga si in dreapta fara niciun sens. Spartani ziceau ca vorbele multe sunt saracie, filosofii Ateniei aveau un singur angajament. Cuvantul lor trebuia sa aiba putere pentru ca doar in felul acesta aveau putere in fata poporului.

Insa ma intreb acum. Cat de mult valoreaza cuvantul nostru? Astazi noi zicem multe si facem putine, promitem si facem juruinte iar la secunda incalcam si zicem ca a fost doar o gluma. Unde ne este valoarea in cuvant astazi? Cine este in stare de a ne mai crede? Eu unul vreau sa cred ca cuvantul meu este mai valoros de cat orice altceva. Si sper ca toti sa ne straduim sa fie asa.

You Might Also Like

5 Comentarii

  1. "Unde vei gasi Cuvantul care spune adevarul?", se intreba Eminescu intr-un dialog al marilor spirite.Cat Cer poate ascunde un cuvant?

    RăspundețiȘtergere
  2. In ziua de astazi nu prea mai are valoare cuvantul, recunosc ca si eu uneori zic a fac ceva iar apoi aman, sau nu mai fac acel ceva, si asta este tot o forma de incalcare a cuvantului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De multe ori nu ne dam seama, insa ne incalcam cuvantul zilnic.

      Ștergere
  3. Ai dreptate!Astazi cuvintele sunt doar ...cuvinte numai au nicio valoare.Dar mi-a placut mult filmul. :D

    RăspundețiȘtergere

Followers

Facebook Page