Si viata merge inainte.

22:46

Incep sa scriu si nu stiu cum as vrea sa explic ceea ce am in minte. Adica am o anumita idee in cap si nu stiu cum sa incep sau cum sa sfarsesc. Stiu doar ceea ce vreau sa zic. Ar fi foarte usor sa arunca o singura fraza aici si sa las ca restul sa se inteleaga de la sine, dar nu stiu care ar intelege ceea ce vreau eu sa zic. Asa ca incep asa. 

"Asa este viata"

Ne trezim dimineata si mergem la scoala, la lucru sau poate doar pana in parc pentru o plimbare. Nu ne gandim oare ce se poate intampla astazi. Sigur avem un plan pentru ziua respectiva sau poate suntem spontani. Dar in orice caz nu te gandesti "oare se intampla sa imi rup un picior sau sa castig la lotto?". Si parca atunci cand iti rupi un picior in ziua respectiva sau castigi la lotto ai doar un gand in minte "...nici nu ma asteptam la asa ceva". Si totusi asa este viata. Plina de surprize, emotii, zambet, suparare, fericire si amaraciune. In orice caz viata nu este definita de diferitele stari in care ne aflam. Ea este definita de modalitatea prin care alegem sa trecem acele stari. 
Ca sa dau un exemplu. Ieri mi-a picat o caramida in cap si m-am simtit asa de rau, nu pentru ca mi-a picat caramida in cap; m-am simtit rau pentru ca tocmai ieri si-a gasit caramida sa imi pice in cap. Am inceput sa plang si sa imi tot pun intrebarea de ce mi-a picat caramida in cap, fara sa imi dau seama ca totusi caramida aceea mi-a spart capul. Am tot insistat la motivul caderii in loc sa insist la ce s-a intamplat dupa. Stai linistit nu mi-a picat nici-o caramida in cap, vorbeam teoretic ca sa intelegi despre ce vorbesc. Si totusi asa este viata. Ne lovesc diferite stari si alegem sa ne oprim pe loc si sa ne intrebam de ce, dar nu incercam sa iesim din aceea stare si sa luptam impotriva ei.
Deci te indemn in seara asta. Ridica-te de jos, pentru ca esti inca jos dupa ce te-a lovit caramida, si mergi mai departe. Fugi la un medic ca sa iti verifice capul si sa iti lege rana. Continua si tu viata mai departe chiar daca trebuie sa porti dupa tine un semn de cusutura pe cap. Acel semn iti va aduce aminte toata viata ca la urmatoarea caramida pe care o vezi venind spre tine sa te feresti sau macar sa lupti impotriva ei. 

"Asa este viata"

You Might Also Like

2 Comentarii

  1. Chiar am crezut că ți-a căzut o cărămidă în cap :)).
    Citeam undeva că se poate să avem zile proaste, dar asta nu înseamnă că trebuie să avem și o viață care să meargă din rău spre mai rău.
    De fapt, atitudinea noastră contează. Nu știu dacă ai auzit de cartea „O mie de daruri”, dar ți-o recomand.
    O melodie pentru zilele cu cărămizi (nu e creștină- sper să nu fie problemă): If you have a bad day!- Daniel Powter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, tare. Stiu cantarea, chiar mi se pare destul de buna.

      Ștergere

Followers

Facebook Page