[Pictura]

09:42

Dis de dimineata la Faculta. Este ora 9:08 si nu imi vine sa cred. Profesorul nu isi face prezenta in a doua serie de cursuri. Deci chiar este un profesor tare. In prima zi de cursuri ne-a "alungat" din clasa. In a 2a si a 3a nu se mai prezinta. Deci omul este o farsa mare.

In fine.


Haideti sa ne continuam ziua.
Saptamana trecuta am avut un mic vot pentru urmatoarea destinatie. Haideti sa vedem unde ati ales sa ne plimbam. Uimitor intre New York, Paris, Luna si Pictura se alege pictura. Wow.
Deci incepem.

Suntem, eu si tu, intr-o pictura. Incepem sa ne plimbam. [STOP] . Intr-o pictura nimic nu are miscare. Suntem noi si pe langa noi sunt diferite lucruri. In stanga vad o mica floare, mai departe un curcubeu, o masina, un munte si din nou o floare. In dreapta este un rau, un soare, cateva stele si noaptea care cade. (Wow).

Pentru inceput inchide ochii, ai vazut toate acestea in pictura ta?! Eu le vad si acum vreau sa le simtim si sa le vedem impreuna. Sa le traim si la urma acestui text-imaginatie sa zambim impreuna.

Simti mirosul floarei? Este adanc si puternic.. fugi dupa el, lasa-te condus.. Curcubeul il vezi? Atinge-l  uite ca esti si tu acum plin de culoare. Esti mov, roz, rosu, albastru, verde, galben, portocaliu si galben. Wow parca esti un curcubeu. Exact asa cum este si realitatea.

O ironie care se aude aproape zilnic. Negri sunt colorati. Insa de fapt ei au o culoare unica. Noi "albi" suntem cei colorati. Avem cate o culoare diferita dupa starea psihica sau fizica care o avem. Bolnavi suntem palizi, ne este rau suntem verzi, etc..!
 In cele din urma fugi si atingi pictura in lung si in lat. Ai dat culoare fiecarui obiect gasit in pictura mea. Ti-ai deschis inima si ai dat culoare fiecarui lucru. Insa nu te opresti acolo vezi un munte si ti se pare greu de urcat, insa iti amintesti de masina care ai lasat-o in urma acum cateva minute. Fugi inapoi si incerci sa pornesti masina. Insa rezervorul este gol. (pacat). Dar tu vi din nou cu o idee noua. Atingi masina si ea porneste. [Oare cum?]  Inca nu am aflat si imi este greu sa imi dau seama. Dar continuam. In cele din urma ai urcat muntele si pe cealalta parte il cobori cu o barca pe un rau. Atingi soarele in timp ce te lasi ds de rau. La capatul raului conduci noaptea in adancul ei si impiedici o stea ca sa iti poti face o dorinta.

Dar ai uitat de mine. Eu sunt inca in cealalta parte a picturi, ai facut tot acest drum de unul singur. Vin-o acum inapoi si sa aduci noaptea si stelele cu tine. Ne vom odihni si ne vom bucura cu stelele si frumusetea nopti.

Zambeste, am terminat imaginatia!

You Might Also Like

0 Comentarii

Followers

Facebook Page