Singuratatea [cauze-efecte]

12:29




Cauzele in diferitele moduri de singuratate care am prezentat sunt multe! Pentru inceput pot zice ca este o imagine negativa despre sine. Un exemplu este te trezesti dimineata si te uiti in oglinda. Parerea ta cand te vezi in oglinda este oare de ce sunt chiar asa! Eu iti dau un sfat mic. Uitate in oglinda si spune cu voce tare versetul acesta " Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta". (Psalmii 139:14)

Dupa care urmeaza lipsa de incredere personala. Adica nu iti asumi unele responsabilitati si nu vrei sa iti asumi unele riscuri doar pentru ca nu crezi ca esti capabil. Esti mult mai capabil si poti realiza mult mai multe daca incerci sa scapi de asta. Eu stiu o singura vorba "de rusine mori de foame" si cred ca cu toti intelegem. Frica, rusine si toate cele nu te ajuta la nimic.

Relatile familiare sunt alta cauza enorm de mare in zilele noastre. Si am constatat ca astea pot fi lipsa de afectiune familiara, divortul, certurile in familie, etc! Cand tu ca si sot sau sotie treci printrun divort suferi si te intrebi de ce ai ales sa fi cu acest om, daca acum divortati. Asa decizi sa te retragi si sa te inchizi in tine. Insa asta e o mare greseala. Intai zic sa lupti pentru casnicia ta si apoi daca totusi nu poti lupta incearca sa vorbesti cu cineva problema care te apasa. Tot in divort sunt afectati copii crezand ca este vina lor, sau orice alte motive. Ei reactioneaza ca si adulti. Copii vorbiti problemele voastre.

Inca o mare cauza sunt factorii sociali. Traim intr-o societate care promoveaza singuratatea si te indeamna sa ramai singur. Tot mai multe divorturi apar, tot mai multi tineri decid sa ramana singuri, etc. In america cand a aparut TV-ul care iti dadea posibilitatea sa desparti ecranul in doua si in acelasi moment sa poti viziona doua diferite canale, sa facut un mic experiment. Din care a iesit asa. 75% din oameni care or folosit acele TV-uri or ajuns la divort, 20% din ei deja dormeau in paturi diferite si 5% nu au fost afectati. Astazi in fiecare casa sunt mai mult de 2 calculatoare. Nu ti se pare ca ramai singur cand esti doar tu cel care are mainile pe tastatura? Si totusi pot continua cu multe exemple de genul acesta!

Era sa si uit circumstantele temporare. Cum ar fi accidente, pierderi, relatii frante, etc. Multi se ancoreaza de unele situati din viata si exemple sunt multe. Ai avut un accident iar in acel accident cineva a murit. Ramai cu gandul acolo si esti atins atit de mult de pierderea aceasta in cat uiti sa iti mai traiesti viata. Este dreptul de a plange dupa cel pierdut insa nu lasa sa iti marceze viata asa ceva. Relatile frante si inimile ranite sunt alt factor care pe majoritatea isi face sa se inchida intr-o camera si sa planga toata ziua. Viata este dura si daca nu treci peste obstacolele care ea ti le pune in fata nu ai sa reusesti niciodata sa iti traiesti visul mult dorit!


Iar ultima si cea mai importata cauza este cea spirituala. Ai gresit inaintea lui Dumnezeu si crezi ca unica solutie este sa ramai singur, ascuns. Incearca sa zidesti din nou relatia ta cu Dumnezeu si nu te razboi cu El. Da, este adevarat multi tin asa o atitudine de rebeliune fata de Dumnezeu si zic ca El este de vina de tot ce li se intampla in viata. Insa punete pe genunchi si vei vedea ca El este ultima ta speranta, ultima ta sansa!


Efectele in mare le-am amintit, insa vreau sa fac asa o mica lista cu ele, ca sa vedeti cu toti ca sunt destule. Incep cu cele fizice care observa si usor. La inceput dormi mult, poate chiar peste normal si te ingrasi. Pe cealalta parte slabesti foarte mult si nu dormi aproape deloc. Dupa care incepe parerea proasta de sine si iti plangi de mila la toti. Sa nu mai vorbim de depresie si disperare, care te duc la izolare si in cel mai rau caj la sinucidere. Alcoolul devine prietenul tau cel mai bun, alti ajung la droguri, iar pentru cei mai fericiti ajung sa fie dependenti de muzica. Ultimul efect este necredinta. Nu crezi pe nimeni si nimic...mai ales pe Dumnezeu!


Acum intreabate si tu!

-Te-ai confruntat cu sentimente de singuratate vreodata?

-Cand se intampla sa te simti singur?

-Cand se intampla sa nu te simti singur?

-Sunt momentele cand astfel de sentimente pleaca de la tine? Descrie-le.



[CITESTE PARTEA A]

You Might Also Like

4 Comentarii

  1. Ce se intampla daca treci printr-un divort pe care nu ti-l doresti? Ai luptat pt casnicie dar nu a depins de tine decizia de a divorta. Te-ai asezat in genunchi in fata lui D-zeu si totusi.... esti la fel de singur. Ce altceva mai poti face? Ce poti face in primul rand ca sa vrei sa depasesti toate aceste sentimente, sa vrei sa traiesti atunci cand nu mai ai vise si sufletul iti este gol de absolut orice? Sa vrei sa iesi din starea de tristete care iti cuprinde sufletul zi de zi si te amorteste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cu mult timp am creat un video si l-am publicat pe Youtube! Ma simteam singur si credeam ca sunt singur! Raspunsul mi-a venit prin niste versete Biblice! Si la toate intrebarile mele am primit raspunsul! Asa am decis sa creez un video sa il poata vedea toti!

    Nu uita nu esti singur! Singuratatea este unealta diavolului!

    Aici video pentru tine! Sper si cred ca te va ajuta!

    http://www.youtube.com/watch?v=KWQMgQeEl7E

    O zi binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si tot pentru tine am si Eseul asta! Sunt aceleasi versete scrise si in video! L-am scris tot atunci cand am creat si video!

    http://rapidografulvietii.blogspot.co.at/2012/05/imi-ajunge-nu-mai-pot.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc pt recomandari. Le apreciez doar ca acum va trebui sa le citesc de mai multe ori pana sa le simt din nou in sufletul meu. Simt ca sunt pe marginea prapastiei si risc sa imi pierd credinta ca D-zeu ma iubeste si ma ajuta de fiecare data cand am nevoie. S-a intamplat sa nu Il simt langa mine acum cand mi-e atat de greu si momentan nu mai pot nici sa ma rog cu speranta in suflet. E o voce care imi sopteste ca rugaciunile mele nu isi au sensul si ca nimeni nu mi le asculta si ca nu merit mai mult decat durerea de care am parte. Sper ca pana la urma sa gasesc din nou calea catre D-zeu pt ca stiu ca doar asa voi putea trece peste toate. Iti multumesc din suflet.

    RăspundețiȘtergere

Followers

Facebook Page