MIҼ IMI PLACҼ - romantic...

22:51



Am cautat sa vad care este definitia cuvantului romantic. Asa am gasit o definitie interesanta pe dexonline.ro.

ROMANTIC: Om de creație (scriitor, artist, pictor etc.) a cărui operă se încadrează în romantism*.

Tu ai gasit in dreptul tau definitia cuvantului acesta?
Eu l-am gasit intr-o mica conversatie, plin de imaginatie, culoare si sentiment!
Un baiat zice prietenei lui "sunt foarte indragostit de tine..", insa raspunsul ei este "mi se pare totul un vis frumos, nimeni nu mi-a mai zis si cine mi-a zis nu l-am crezut". El atunci intreaba "pe mine ma crezi?". Ea ii raspunde frumos "te voi crede cand imi vei demonstra" si atunci baiatul incepe a enumera unele idei si a descrie sentimentele lui fata de ea.


-
In timp ce tu stai si astepti dovezile eu le ignor. Astept urmatoarea clipa cand ne vom vedea, nu pentru a te saruta, insa numai pentru a te tine in brate, numai pentru a sti ca te am langa mine.. vreau doar sa te tin in brate, sa te ridic si sa iti simt mainile care ma cuprind.

-Vreau sa stiu ca de fiecare data
cand supararea va fi pe fata ta, eu il voi transforma in deplina bucurie. De fiecare data cand nori ingrijorari vor ploua asupra ta, eu sa tin umbrela, care te va proteja.

-
As vrea sa stau intins, capul sa imi stea pe picioarele tale si sa stau cu ochii inchisi. Iar cand ii deschid sa iti vad ochii, sa te vad pe tine...

Unele dintre voi, fetele, deja ziceti ce romantic! Am ajuns la punctul de la care am inceput! Cuvintele sunt putine, teoria uneori inutila, insa sentimentul poate fi real. Unii baieti o zic din obicei, sau ignora semnificatia cuvintelor care le rostesc. Insa unii sunt realisti si inteleg ca nu totul este un joc. Va indemn baieti nu va jucati, iar pe voi fetele, fiti mereu atente pentru ca "baiatul romantic" este un scriitor, un artist sau un pictor. Fiecare dintre ei folosesc diferite modalitati de a prezenta sentimentul lor si sunt bine instruiti. Uneori poate fi doar un text, doar un rol, doar o pictura. Insa poate fi si realitate!




ROMANTÍSM s. n. 1. mișcare literară și artistică, apărută în Europa la sfârșitul sec. XVIII și începutul sec. XIX, ca o reacție împotriva clasicismului, prin suprimarea regulilor formale, prin introducerea notelor de lirism, de sensibilitate și imaginație și prin zugrăvirea de eroi excepționali. 2. ansamblu de aspecte proprii curentului romantic; înclinare spre lirism, spre visare, spre melancolie. 3. perioadă în istoria muzicii prin ruperea echilibrului formelor clasice în favoarea libertății și fanteziei, prin intensitatea și spontaneitatea expresiei. 4. (fil.) denumire dată teoriilor care pun accent pe intuiție ca metodă de cunoaștere, pe libertatea și spontaneitatea de gândire și de faptă, precum și pe pasiuni și interese în morală, ca o reacție contra filozofiei clasice, raționale.

You Might Also Like

2 Comentarii

Followers

Facebook Page